jump to navigation

“Dah Tengahari Nak Makan Malam” February 27, 2008

Posted by airilines in Inkuiri.
trackback

Buletin Utama-26 Februari 2008

“BN hari ini tambah satu lagi kerusi parlimen”

Kerusi yang dimaksudkan dalam berita pada tarikh tersebut merujuk kepada parlimen Igan di sarawak dimana calon bebas,Junak Jawik
telah pun menarik diri dari bertanding setelah menghantar pencalonan pada 24 Februari lalu sekaligus memberi kemenangan tanpa bertanding kepada Datuk Wahab Dolah.

Apa yang mahu diwacanakan disini,bukanlah untuk membangkang tetapi memberi sokongan kepada yang benar dan ingin memperbetulkan yang salah.Jika anda melihat sendiri slot buletin utama pada hari tersebut tentu anda merasakan ketidaklogikan berlaku dalam pernyataan yang diberikan.

Mana mungkin seorang pengangur rumah panjang di Igan Sarawak sanggup rugi wang ringgit sebanyak RM10000 semata-mata untuk menjadi calon selama 2 hari sahaja,Setelah itu megumumkan penarikan pada hari berikutnya. Cuba cari seorang manusia dalam dunia ini ingin kerugian RM10000 begitu sahaja.”Kalu dah nak tarik diri buat ape jadi calon,buat ape nak rugi,dah la tak bekerja buat ape buang duit,baik pegi beli SLR Camera”. Apa yang menarik lagi lagi,Buletin Utama mengatakan keputusan yang dibuat oleh Junak Jawik itu bukan kerana di desak oleh sesiapa. Malah dia yakin yang dia tidak dapat menang dan ingin melihat kemajuan di Igan terus berlaku.

Jika difikirkan secara teliti tanpa ada kecenderungan terhadap mana-mana parti,adakah calon terbabit mendapatkan lebih dari RM10000 setelah melepaskan kebarangkalian untuk menjadi ahli parlimen di Igan?Mungkin jauh,mungkin dekat di hati anda, berjerit YA!. “Sudah terang lagi berspotlight” atau “Dah Tengahari Nak Makan Malam” itulah yang dapat mengambarkan situasi ini dengan jelas dan bertenaga.

Terdapat satu teori yang sentiasa belegar-legar di fikiran mana-mana manusia yang ingin berfikir, Adakah wujudnya satu organisasi yang ingin memberi jalan mudah kepada calon tersebut? saya selalu mengatakan mungkin inilah “THE COMPANY”

Advertisements

Comments»

1. aSoi - March 2, 2008

ya..mungkin wujud konspirasi yg lebih besar di negar kita ni..

2. Azhar86 - March 2, 2008

Setuju2! Konspirasi parti2 politik yg kotor dengan Suruhanjaya Penuh Rasuah…..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: